Ontzorgen & begeleiding

Wij begeleiden chronisch zieken. We bekijken welke ondersteuning u nodig heeft bij chronische gezondheidsproblemen. Blijft u liever thuis in uw eigen omgeving dan bekijken we samen met u wat er mogelijk is. Er kan, indien gewenst, een indicatie voor u worden aangevraagd zodat u de kosten vergoed krijgt die u nodig heeft voor de begeleiding. Afhankelijk van de situatie is een eigen bijdrage verschuldigd. Het is mogelijk om gebruik te maken van een onafhankelijk budgetbeheerder die uw zorgadministratie verzorgt. Op deze manier hebt u er geen omkijken naar en weet u dat alles goed geregeld is.

Wanneer u al een indicatie heeft voor zorgopvang en bij Balans ondersteuning wilt krijgen, kunnen wij een zorgplan opstellen. Wij bieden niet alleen ondersteuning aan u, maar  hebben ook aandacht voor uw mantelzorger(s).  Wij weten uit ervaring dat deze groep vaak overbelast kan raken. Deze mensen willen we daarom graag wat ontspanning bieden. Bij Zorgpraktijk balans kan iedereen terecht voor een luisterend oor, cursussen, workshops, lezingen en contact  maken – samenwerken – met andere mantelzorgers en vrijwilligers. De ervaring leert immers dat alle hulpverleners op deze manier minder snel overbelast raken. Wij organiseren daarom regelmatig een bijeenkomst voor mantelzorgers, vrijwilligers en professionele hulpverleners, om samen te kijken hoe we de zorg efficiënter kunnen laten verlopen. Maar ook gewoon gezellige bijeenkomsten met lotgenoten om ervaringen uit te kunnen wisselen met anderen die ook een ziek familielid of vriend verzorgen, heeft onze aandacht.

© ComMediArt.nl

Onze werkwijze is altijd opbouwend, realistisch en eerlijk. Want het is de bedoeling dat u de ondersteuning krijgt die leidt tot verbetering van uw situatie en er vooral voor zorgt dat uw kwaliteit van leven toeneemt, ondanks uw beperkingen. Schroom niet en kom gezellig langs. Elkaar even in de ogen kijken en weten met wie u te doen heeft werkt altijd beter…